Jayhawks Win NCAA Championship Titel

Kansas versloeg Memphis in een geweldige overwerk overwinning op de 2008 NCAA mannen college basketbal kampioenschap te winnen.

Kansas overwon Memphis in een wonderbaarlijke comeback in het kampioenschap spel, 75-68. Achterstand van 9 punten in de laatste 2 minuten van de regelgeving, Kansas langszij op Mario Chalmers 'lange 3-punts schot met 2,1 seconden over. Dit was hun eerste NCAA kampioenschap overwinning in 2 decennia.

Dit was pas het tweede verlies van het jaar voor de Tijgers. Ze lijken om het in de zak met een sterke tweede helft prestaties. Derric Rose scoorde 15 van de 17 punten voor de Tijgers, waardoor ze aan de leiding.
Ze werden geplaagd door foul-schieten grootste deel van het jaar.

The Jayhawks beweerden hun 3e NCAA kampioenschap, voortgezette het momentum van Chalmers 'schot in overwerk, het scoren van de eerste 6 punten. Douglas-Roberts scoorde 22 punten, raakte een Trey met minder dan een minuut links, snijden de voorsprong van de Kansas '3 punten bij 71-68. Chalmers sloeg vervolgens een paar vrije worpen. Er was slechts één wedstrijd in de Elite 8 die werd besloten met minder dan 10 punten. Zowel Final Four match-ups waarbij alleen nummer 1 zaden waren eenzijdig.

De vrije worp lijn is een unthreatening plek. Niemand daagt een shooter als hij biedt tot 15 voet schoten. The Jayhawks gedomineerd dit gebied, het omzetten van 13 opeenvolgende fout schoten onderaan de rek. Ze eindigden de nacht 14 tot 15 van de lijn.

vrije worp schieten is het een gebied dat de tijgers gekweld hele jaar door, zelfs als ze waren het instellen van een enkel seizoen NCAA record voor overwinningen. Zij waren 12 van de 19 uit de lijn voor het spel. De dure 1 te 5 werken op het rek in de regelgeving was op grond van hun 2 topspelers, Derrick Rose en Chris Douglas-Roberts.

Het was een geweldig spel met een grote afwerking. Kansas had zo vele grote toneelstukken, waaronder Chalmers, hun best clutch speler maakte een grote clutch spelen aan het eind. Hij kreeg in de positie om het spel te binden 3 na Sherron Collins werkte zich een weg door de Memphis verdediging.

Memphis scoorde punten snel en goed gepresteerd. Echter, Kansas de goede strijd gestreden en had de overhand. Brandon Rush hield Douglas-Roberts onder controle, hoewel hij scoorde 22 punten. Russell Robinson en Collins waren over Rose het grootste deel van het spel. Simeon afgewerkt met 18 punten, 8 assists en 6 rebounds. Echter, schoot hij 7 voor 17 algemene en 1 voor 6 op 3 pointers, terwijl het plegen van 5 omzetten. Darrell Arthur scoorde 20 punten en 10 rebounds voor de Jayhawks en Darnell Jackson had 8 en 8. Zij hadden hun weg in de blokken en hun verdediging beperkt Memphis naar 40,3% schieten in het algemeen.

eigen verdediging Memphis 'was even stout dat was de reden waarom de leiding van 9 met slechts 2 minuten resteren. Maar toen kwam er een te stelen door Collins, een jumper van Arthur, een 3-pointer door Collins en plotseling Kansas was alleen beneden 4. Douglas-Roberts maakte 2 vrije worpen, net als Chalmers, dat is wanneer de dingen ging slecht voor Memphis.

Met 1:15 op de klok, Douglas-Roberts miste het vooreinde van een 1 en 1. Arthur liet recht basislijn jumper. Douglas-Roberts miste een paar en vervolgens met 10,8 seconden resterende, Rose miste zijn eerste van 2 shots maar maakte de volgende. Dit liet de deur open voor de Jayhawks. Chalmers nam een ​​pass van Collins en druk op de 3 dat het spel gestuurd in overwerk. Afgewerkte steeg met 18 punten op 7 van de 17 opnamen met 6 rebounds en 8 assists