Brazilië toont trots te verslaan Mexico

2014 FIFA World Cup gastheer kwam van achter met tien spelers en versloeg &'; El Tri &'; op de weg door met 2-1, dankzij een penalty verdedigd door Jefferson en de doelpunten van Ronaldinho en Marcelo laat in de tweede helft.

Na een slechte wedstrijd tegen Costa Rica afgelopen vrijdag, die ondanks het winnen van 1-0 didn &'; t voldoen aan de fans verwachtingen, wilde Brazilië om zijn imago tegen Mexico, team dat een streak van 14 wedstrijden ongeslagen moest veranderen. Geleid door hun ster en voormalig FIFA World Player van het jaar, Ronaldinho, die vier jaar had zonder scoren voor het nationale team, de Brazilianen kwam naar Corona Stadion op zoek naar een overwinning die manier konden ze de kritiek af te voeren ten minste tot hun volgende vriendelijke spel, tegen Gabon op 10 november in Libreville.

Het was hun 36 head-to-head confrontatie en Brazilië was op de leiding met 20 overwinningen, tegen negen van de Mexicanen -het overige zes wedstrijden eindigde tied- die zich op voorsprong te zetten in de score in het begin van de spel, door een eigen doelpunt van de Braziliaanse verdediger David Luiz bij minuut 10. Het werd nog erger voor de vijf-time FIFA World Cup Champions toen Dani Alves werd gestuurd met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, na het neerhalen van Javier &'; Chicharito &'; Hernandez in de doos in de laatste minuten van de eerste helft. Mexico had de kans op het nemen van een twee-doel lood voor de pauze, maar doelman Jefferson verdedigde de strafschop van Andres Guardado.

In de tweede helft leek alsof Mexico was het team met 10 spelers op plaats, in plaats van de &'; Canarinha &'; die begon aan het spel geleid door een grote Ronaldinho besturen. Het ging naar Brazilië &'; s nummer 10 en de kapitein die via een vrije trap bond het spel op één per stuk met 11 minuten te gaan, en brak zijn 4-jaar streak van geen doelen met de nationale ploeg.

Dat doel was een opsteker voor de Brazilianen, die niet tevreden zijn met de loting ging vooraf voor meer. Ze kregen hun beloning vier minuten later, toen Marcelo scoorden hun tweede doelpunt van de avond na een goede individuele spel in de doos, voor de 2-1 overwinning.

Het was de eerste nederlaag voor de Mexicanen onder coach Jose Manuel de la Torre &'; s orde in 15 wedstrijden, terwijl het voor zijn Braziliaanse collega &'; Mano &'; Meneses het was zijn tiende overwinning met de &'; Canarinha &'; in 18 wedstrijden.

Brazilië toonde trots tegenspoed, die links &' overwinnen; Mano &'; erg blij voor dat “ verontwaardiging &"; hij zag weerspiegeld op zijn spelers wanneer ze zich bevonden door een in de score, en dan nogmaals als Alves werd gestuurd met een rode kaart. En Brazilië toonde ook een beetje geluk om dit spel te winnen, want als Jefferson niet zou van &'; t hebben geblokkeerd Guardado &'; s strafschop, het oppakken van een 2-doel tekort tegen Mexico op de weg zou onwaarschijnlijk zijn geweest.

Dat gemiste penalty gaf hen een impuls om het spel te winnen, en na de wedstrijd Neymar bevestigd:. “ na de straf geblokkeerd door Jefferson, zei ik in de kleedkamer dat we zouden gaan om toch te winnen &" ;