USC verloren Kansas State in de eerste ronde

Mach Madness is niet goed om de Staat van Kansas, die 3de eindigde in de Big 12 en daalde naar een 11e zaad na het verlies van 6 van hun laatste 9 wedstrijden geweest.

Kansas State gevorderd in de NCAA toernooi, USC 80-67 verslagen in de openingsronde. De Wildcats scoorde 23 punten en had 11 rebounds voor de 27ste double-double. Walker scoorde 17 in de eerste helft en had een 3 pointer in de laatste paar minuten. Pullen scoorde 11 punten en had 5 assists. Anderson scoorde 10 punten en had 8 rebounds helpen van de Wildcats naar de top van de planken.

Mayo scoorde een paar schoten laat in het spel te bereiken 20 punten. De Wildcats zal gaan naar Wisconsin of Cal State Fullerton spelen in de tweede ronde. Walker miste het grootste deel van het seizoen van vorig jaar als gevolg van een knieblessure. Echter, dit jaar was hij daar voor de Wildcats na Beasley kreeg 2 vroege fouten en bracht bijna de helft van de eerste periode op de bank. Walker goed voor bijna de helft van de Kansas State's punten scoren 6 van 8 uit het veld. Hij had een 3 voor 3 op de vuile lijn te duwen het team naar een 37-27 voorsprong op het scorebord.

Beasley speelde slechts 11 minuten in de eerste helft scoren slechts 5 punten. Hij hield pesten zijn weg in, het oppakken van 3 punten. Hij maakte 4 schoten terwijl ze vervuild en raakte de vrije worp elke keer de enige Trey die bestond vóór de 3 point lijn te voltooien.

Mayo kon niet Sutton uitstappen of de rest van de verdediging van de Wildcats 'van zijn back. De binnenkant spel viel uiteen toen Davon Jefferson en Taj Gibson maximaal één overtreding kreeg na de ander probeert te Beasley stoppen. Jefferson had 15 punten en Gibson 10. Kansas State had een 44-27 voorsprong kaatsen, waaronder 21 op het offensief eind te zetten 22 tweede kans punten. De Trojanen had 3 tweede kans punten.

USC kwam in de tweede helft, met een voorsprong te trekken voor het eerst sinds Mayo stal een pass van Clent Stewart, het rijden in de lay-up, maar werd vervuild. De vrije worp gaf de Trojanen een 48-47 voorsprong met 13:06 op de klok. Echter, de voorsprong van de Trojanen 'niet mee als Beasley maakte de fout en maakte beide vrije worpen voor de Wildcats zetten Kansas State terug aan de voorkant. Pullen scoorde op een station en Beasley volgde met zijn 4 drie punt te spelen van het spel die de marge geduwd om 54-50.

Walker raakte een 3 uit de hoek scoren zijn 1 punten van de 2e helft, waardoor het 67-58 met minder dan vijf minuten op de klok. Beasley afgewerkt de Trojans met een 3-pointer dat het 72-60 maakte.

Kansas State eindigde als derde in de Big 12 en daalde naar een elfde zaad na het verlies van 6 van hun laatste 9 wedstrijden te gaan op de NCAA toernooien. Zij verloren aan Texas A & M aan de conferentie toernooi