North Carolina naar de Final Four

staat bekend als een van de beste college basketbal teams, de Tar Heels, door naar de Final Four van de NCAA Tournament.

Terugkijkend op de geschiedenis van de gebeurtenissen, North Carolina versloeg Mount St. Mary's 113-74, Arkansas 108-77, Washington State 68-47 en 83-73 Louisville. In de eerste ronde van de Oost-regio, zowel Ty Lawson en Tyler Hansbrough hadden elk 21 punten om te helpen de Tar Heels verslaan Mount St. Mary's.

In de tweede ronde, Ty Lawson scoorde 19 punten en 7 assists en Wayne Ellington scoorde 20 punten voor de Tar Heels. Ze maakten het tot een dubbele cijfers voorsprong in de eerste 5 minuten in een 108-77 nederlaag van Arkansas. Ze scoorde de eerste 9 punten, leidde 51-26 bij de rust en schoot 68% voor het spel. North Carolina werd het eerste team te scoren 100 punten in zijn eerste 2 NCAA spelen sinds Loyola Marymount deed het tegen Mexico State en Michigan Nieuw in 1990.

In het Oosten Regionale, Tyler Hansbrough scoorde 16 van zijn 18 punten in de 2e helft en de Tar Heels sloeg de staat Washington, 68-47. Dat spel stuurde North Carolina terug naar de NCAA toernooi Elite 8 voor de 2e rechte seizoen.

In het Oosten regionale finale, Hansbrough scoorde 28 punten en 13 rebounds, het helpen van de Tar Heels verslaan Louisville, 83-73, het bereiken van de nationale halve finales voor de eerste keer sinds 2005. Hansbrough afgewerkt 12 voor 17 van de vloer in 38 minuten en werd uitgeroepen tot MVP regio.

Tyler Hansbrough, de waarschijnlijke college speler van het jaar, nam toen na Louisville gewist een 12-punt halftime tekort, eindigend met 28 punten en 13 rebounds alvorens te worden uitgeroepen tot Meest Opmerkelijke Player in het East Region. Zijn inspanning toegestaan ​​North Carolina, de top algemene zaad in het toernooi, om door te gaan na het verlies in deze dezelfde ronde van vorig jaar.

De Tar Heels zijn 36-2 en hebben alle vier de NCAA toernooi wedstrijden in hun thuisstaat gewonnen , alle met dubbele cijfers. Dit zal de 17e Final Four voor North Carolina en 6 voor Roy Williams, die ook nam Kansas naar college basketbal het grote evenement. North Carolina terug naar de Final Four voor het eerst sinds het winnen van de titel in 2005 met Williams als coach