Rond de eerste vier van de grote vier XI

In tegenstelling tot de Primera División in Spanje, de Serie A in Italië en de Premier League in Engeland, waar hun respectieve kampioen is vrij veel is besloten, de Duitse Bundesliga is in brand na Bayern Leverkusen verkort de afstand met de leider Borussia Dortmund gewoon vijf punten

Clear weg voor Barcelona &';. s derde titel op rij

It &'; s enkel een kwestie van tijd om te zien Barcelona gekroond voor het derde seizoen op rij als La Liga kampioen. Op ronde 33 versloegen ze Osasuna thuis met 2-0, met doelpunten van Villa en Messi. De Catalanen bereikt 88 punten en de acht punten voorsprong tegen de dichtstbijzijnde rivaal Real Madrid, dat won ook hun spel deze zaterdag te handhaven.

Het Whites resoundingly versloeg Valencia op de weg 6-3 en bereikte 80 punten. Real Madrid &'; s doelen waren product van Benzema met een, Kaka met twee en Higuian die een hattrick ondertekend. Soldado, Jonas en Alba nog wat make-up om de score doos met één doel elk voor Valencia, dat ondanks het verlies blijft op de derde plaats met 63 punten.

No.4 Villareal miste de kans om afstand te verkorten met Valencia en blijft steken in 57 punten voor de tweede week op rij. De Yellow Submarine verloren in hun bezoek aan Sevilla met 3-2. De doelpunten van Marchena en Rossi, waar onvoldoende om de drie doelpunten gescoord door Ratikic, Negredo en Romaric overwinnen.

Robinho redt de dag

Met acht minuten te gaan Robinho scoorde het winnende doelpunt voor de Serie Een leiders Milan van hun bezoek aan Brescia tijdens round 34 actie. De Rossoneri hebben 74 punten en te genieten van een acht punten voorsprong op de titelverdediger Inter die komen op de tweede plaats.

Sprekend over Inter, versloegen zij Lazio thuis door het overwinnen van Zarate &'; s doel met twee van Sneijder en Eto &'; o in de 2-1 overwinning. Zo Inter rukt de tweede plaats uit Napoli met hun 66 punten en Lazio blijft op de vierde plaats met 60.

Napoli verloor de tweede plaats vanwege de nederlaag leed op de weg tegen Palermo met 2-1. Na slechts twee minuten waren zij door een doel, dankzij een penalty gescoord door Cavani, maar de thuisploeg kwam van achter om het spel met doelpunten van Balzaretti en Bovo, die Napoli laat op de derde plaats met 65 punten te winnen.

De Gunners zetten hun daling

Met drie rechte spelen puntloos Arsenal is overgegaan van vechten voor de titel naar de derde plaats van de Engels Premier League. Ze bezochten Bolton op speeldag 34 en werden verslagen in de laatste minuut van de reguliere speeltijd 2-1. Sturridge gaf de thuisploeg de leiding, toen Van Persie kreeg de gelijkmaker voor de Gunners, maar Cohen ging het winnende doelpunt in minuut 90, dat de bezoekers bladeren met 64 punten te scoren.

De titelverdediger Chelsea teruggewonnen No. 2 met hun 3-0 overwinning thuis tegen West Ham. Het was een speciale avond voor Torres als hij zijn eerste doelpunt als Blue scoorde. Lampard en Malouda voegde de andere twee om hun team geven drie punten, voor een totaal van 67.

En de solo-leiders Manchester United bereikte 73 punten dankzij Chicarito &'; s laat doel dat de 1-0 thuis vertegenwoordigde overwinning tegen Everton.

Een ander team dat ook gewonnen door de minimale was Manchester City, want ze versloegen Blackburn Rovers op de weg met Dzeko &'; s doel. Op deze manier de burgers veilig te stellen de vierde plaats met 59 punten.

Bayern Leverkusen weigert op te geven

Pride is wat Bayern Leverkusen heeft laten zien gedurende dit seizoen in de Bundesliga, zoals ze weigerde op te geven de strijd voor de titel ondanks bevonden zich 12 punten weg van de leiding gedurende een aantal passages van het jaar. Dat doorzettingsvermogen plaatste ze slechts vijf punten achterstand van Borussia Dortmund na 31 ronden en met 15 punten in het spel dat ze nog steeds geloven in het wonder.

Met doelpunten van Kadlec en Pardo ze overwon een doelpunt van Sigurdsson te verslaan TSG 1899 Hoffenheim op zaterdag door de 2-1 overwinning dat hielp hen 64 punten te bereiken.

De solo leider Borussia Dortmund leed een tegenslag van hun bezoek aan Borussia Mönchengladbach, die ze verslagen door 1-0 met Idrissou &'; s doel, die hen laat steken in 69 punten.

Met de 1-1 op de weg gelijkspel tegen Frankfurt, Bayern München verloor de derde plaats naar Hannover 96. Rode &'; s doel had hen in de score sinds minuut 54, maar een penalty gescoord door Gomez geholpen hen te redden een punt, voor een totaal van 56.

En Hannover pakte de derde plaats van hen dankzij hun op de weg overwinning tegen Freiburg met 1-3. Abdellaoue, Schlaudraff en Rausch scoorde de doelstellingen voor het bezoek en Rosenthal kreeg de korting voor de thuisploeg