I Saw Red: Hoe Rage stoppen in zijn tracks

Veel mensen hebben de ervaring van woede, dat gaat niet meer onder controle had. Welke mechanismen aan het werk zijn als woede verandert in verblindende woede? Onderzoekers hebben dit soort reactie als reactieve agressie genoemd en ontdekte dat wanneer men overspoeld in een woede reactie, het denkende deel van de hersenen niet goed functioneert (Tyson 1998). Wanneer een persoon ervaart een reactie op wat zij zien als een frustratie of een bedreiging, het lichaam bereidt zich voor op actie, niet aan gedacht.

Het doel voor mensen die moe zijn van overreageren problemen met woede is aan manieren om het lichaam de natuurlijke reactie te slim af te leren. Hoe kan dit worden bereikt? Het blijkt dat ontspanning de remmen op reactieve agressie (Tyson 1998) kan zetten. Wanneer een persoon voelt het begin van een woede-cyclus start, kan een gerichte ontspanning periode het denken gebied van de hersenen waardoor de tijd om de mogelijke acties te verwerken naast agressief gedrag te herstellen.

Het klinkt misschien eenvoudig, maar in feite is het niet. De meeste mensen die muren punch of doorhalen in woede op een andere manier zeggen dat het gebeurt voordat ze beseffen. Dit is een uitdaging. Leren om af te stemmen op je eigen lichaam om de eerste tekenen van een woede identificeren vergt oefening en vaak enige steun van buitenaf. Het is mogelijk om de fysiologische sensaties die optreden wanneer een persoon zal reactief handelen in woede leren. Zodra een persoon heeft geleerd om een ​​tegemoetkomende woede voelen, dan is het mogelijk om te proberen te voorkomen met behulp van gerichte ontspanning.

Ontspanning is in onderzoek aangetoond meer behulpzaam bij het verminderen van boze reacties dan andere behandelingen zijn (Deffebacher et al., 1994). De voordelen van ontspanning technieken zijn dat de hartslag daalt, de ademhaling vertraagt, de spieren ontspannen, de bloeddruk verlaagt en de lichaamstemperatuur kan zelfs worden verlaagd. Bij een ontspannen toestand wordt bereikt, de neiging om op te treden agressief is sterk verminderd. Ook worden ontspannen herstelt het denken van de hersenen, waardoor een persoon om hun mogelijkheden wegen de situatie.

Een andere belangrijke stap in het verminderen van woede reacties is de manier waarop we denken over agressieve handelingen veranderen. Maatschappij biedt soms excuses voor agressieve handelingen. Heb je ooit gehoord van de uitdrukking, “ Hij /Zij werd om te vragen &"; of “ Hij /Zij verdiende het &" ;. Dit soort van maatschappelijke waarden leiden tot de conclusie dat een keer uitgelokt, ze kunnen niet of zullen niet worden verweten agressieve handelingen. Dit is niet een accurate weergave, omdat de maatschappij straft agressie als een criminele daad. Ook zelden heeft iemand die al agressief aangevallen verbaal of fysiek denken dat zij zijn degene die moet veranderen. Motiveren anderen om vriendelijker te treden tot ons door een aanval op hen doet beslist niet. De gedachten die rage begeleiden moeten worden geïdentificeerd en aangepast om te verzekeren dat agressieve handelingen worden verminderd.

Mensen in de behandeling van woede uitbarstingen kunnen meer positieve gedachte patronen leren om beter te kunnen controle van hun acties. Gedachten als “ Ik kan deze situatie te beheren. Ik weet hoe ik mijn woede &" te regelen; kan helpen een boze persoon stak een rage wildvuur zonder acting out (Novaco, 1975). Zodra een persoon uitgeroeid negatieve gedachtepatronen en introduceerde positiever gedachten, die kan worden aangepast aan de behoeften van de persoon, kan meer controle woede bereikt.

Het koppelen van zowel ontspanning en positieve gedachten over het omgaan met conflicten is effectiever dan een van deze interventies alleen (Novaco, 1975). Mensen die leren om eerst te ontspannen om de fysiologische reactie op boze gevoelens te verminderen zijn beter in staat om na te denken op een nieuwe manier over het omgaan met conflicten. Deze twee stappen te ondernemen praktijk sinds de nieuwe manieren van reageren op woede zijn verre van automatisch op het eerste. Steun van een zorgzame professionele en steun van een groep van mensen die proberen te leren betere conflictbeheersing vaardigheden kunnen helpen.

Een andere grote zorg in het leren betere manieren om woede te beheren, is dat vaak degenen die in een woede niet in staat zijn te identificeren met de gevoelens van de ander. Verminderde empathie is vaak een onderdeel van woede reacties. Leren in de schoenen van die we zijn boos op te staan ​​kan leiden tot een meer coöperatieve manier van het oplossen van problemen. Zodra de zeggenschap is bereikt door middel van ontspanning en positieve gedachten over het oplossen van conflicten, het begrijpen van de gevoelens van de andere persoon kan iemand helpen om te openen in een niet-bedreigende manier.

Tot slot, als een persoon met succes heeft geleid uit een rage reactie van ontspanning, positieve gedachte patronen, en empathie dan is hij /zij klaar is om gevoelens op een veilige manier uit te drukken. Op dit punt, kan men beter verwoorden gevoelens en behoeften van de andere persoon. Dit is de tijd voor het uitwerken van wat elke persoon in een geschil gaat door. Op dit moment kan een situatie die slecht had kunnen eindigen in een niet-agressieve wijze worden behandeld. Communicatie is nu open en niet voorkomen door agressieve acting out. Afgestudeerden van woede behandeling die deze reeks van maatregelen om woede reacties kunnen hun diepe emoties om anderen te uiten en profiteren van de voordelen van een open gesprek wanneer conflicten ontstaan ​​te voorkomen hebben geleerd. Het algemeen zijn deze stappen kunnen de onvermijdelijkheid van out-of-control woede eindigen en een vrijheid om conflicten in productieve manieren te beheren.

Bronnen

Novaco, R. W. (1975). Anger controle: De ontwikkeling en evaluatie van een experimentele behandeling. Lexington, MA: Lexington Books, D.C. Heath. Beoordeeld door Konečni, V. Goed nieuws voor boze mensen. Hedendaagse psychologie, 1976, 21, 397-398.

Deffenbacher, Jerry L ; Thwaites, Gregory A ; Wallace, Traci L ; Oetting, Eugene R. (1994) Sociale vaardigheden en cognitieve ontspanning zal algemene woede reductie. Journal of counseling, 41 (3), 386-396.

Tyson PD (1998) fysiologische opwinding, reactieve agressie, en de inductie van een incompatibele ontspanning reactie. Agressie en gewelddadig gedrag 3 (2), 143-158
.

therapycounseling

 1. De Tovenaar van Oz - recht te zetten
 2. Daisy's Depressie
 3. Wat is het beste dat je kunt doen als willen helpen uw vriend?
 4. Ik ben niet depressief (Ik ben gewoon onderdrukt)
 5. Ontspannen en herstellen deel 2
 6. Het verkrijgen van de meest geschikte Fort Lauderdale begeleidingsdienst voor uw behoeften
 7. 'Explosieve' verslag van 60 minuten: Zijn antidepressiva placebo
 8. 4 Nadelen van zelfondermijnende Gedrag
 9. Praten om te herstellen optimale staat
 10. Psychoanalyse is & CBT een Ziekte vermomd als een Cure
 11. Erken Wanneer om hulp te zoeken Van A Mental Health Therapeut
 12. Dr. Romaans op Tien dingen die mensen niet weten over Therapie
 13. Wat ik moet doen wanneer mijn huwelijk in een crisis?
 14. Om Compassie Inspire
 15. Helende Onze emotionele pijn en Relatie Pain
 16. Met behulp van Subliminal therapie om Self-Healing
 17. De Instincten van Life & Dood
 18. Manieren om te weten wat voor soort Counseling kan uw kind nodig
 19. Addicted om onze gedachten?
 20. Draaien in de wet? 5 Sleutels tot Herstel Your Life