Curry Helpt Davidson Cream Georgetown

Stephen Curry leidde Davidson naar de overwinning tegen Georgetown in de 2e ronde van de NCAA Tournament.

Davidson was in het midden van een spannende run, waardoor hun weg terug van een 17 punt inzinking tegen Georgetown. Stephen Curry had een 3 pointer geven Davidson een 5 punten voorsprong met 2:56 op de klok. Toen ze begon te maken hun comeback Curry scoorde 25 van zijn 30 punten in de tweede helft van 74-70 Midwest Regional 2e ronde overwinning Davidson's. Ze scoorde 30 van zijn 40 punten in de 2de helft tegen Gonzaga slechts 2 dagen voor.

Curry bleef de schoten scoren 18 van Davidson's 24 punten in de laatste 7:13 van het spel te maken. Roy Hibbert scoorde met 11:57 op de klok, waardoor de Hoyas hun laatste voorsprong 50-39. , Op dat moment Georgetown werd outscored 21-20 dankzij Curry, die is gemiddeld 25,7 punten per wedstrijd. Vóór nu, had Davidson niet won een NCAA Tournament wedstrijd sinds de jaren '60. Zij zal bereiken de regionale finale als het kan verslaan Wisconsin in Detroit.

Davidson niet te gemakkelijk de hele tijd al. Curry had moeite in de 1e helft, toen hij miste 6 van zijn eerste 7 shots krijgen 2 overtreding. Hij mislukte op 10 van zijn eerste 11 pogingen en zijn beroerte was weg. Gelukkig voor Davidson, Curry was in staat om dingen samen te trekken.

De Hoyas waren aan de leiding, 48-33 bij Curry's vier-punts spelen kreeg hem en de Wildcats gaan die begon om dingen in Davidson gunst leunen. Georgetown Jonathan Wallace bracht het grootste deel van zijn tijd proberen om te waken Curry. Wallace verklaarde hij anticiperen op een wonder toneelstuk van Curry en zag het tot wasdom komen.

Een jaar na het maken van de Final Four, Georgetown zal niet bewegen op. Maar goed nieuws voor de Wildcats.

"We bleven geconcentreerd, vast aan ons systeem en kreeg Stephen Curry de bal," zei Jason Richards, die 20 punten, 5 assists en 1 omzet in veertig minuten kreeg. "Je kunt niet denken dat je niet van plan om het spel te winnen We vochten voor een volledige 40 minuten en kwam uit op de top.."