Rond de Engels Premier League - Ronde 8

Manchester City pakte de eerste plaats van Manchester United, die de titelverdediger terug kon krijgen aanstaande zondag tijdens de Manchester Derby op Old Trafford.

Op zaterdag de leider van de Premier League, Manchester United, bezocht No. 5 Liverpool met het oog op de UEFA Champions League confrontatie op 18 oktober, in Roemenië tegen Otelul Galati. Dit was de reden waarom er in Engeland &'; s oudste rivaliteit Sir Alex Ferguson stoorden &'; t komen met drie van zijn belangrijkste spelers in de startende 11: Wayne Rooney, Javier &'; Chicharito &'; Hernandez en Nani.

In de eerste helft kon de Reds het voortouw hebben genomen als Luis Suarez &'; s schot hadn &'; t is geblokkeerd door doelman David de Gea. Het ging zijn Steven Gerrard die ging om de score te openen en geef de thuisploeg leiding via een vrije trap minuut 68.

Onderaan door één, Ferguson werd gedwongen om onmiddellijk sturen Rooney en Nani voor Ashley Jong en Ji-Sung Park op zoek naar de gelijkmaker. Maar het zou gaan om Chicharito, die Phil Jones vervangen bij minuut 76, die ging om de score zelfs met 9 minuten te gaan in het spel, door middel van een kruis bal Nani dat hij op weg naar de achterkant van de &' zijn; Pepe &'; Reina &'; s doel.

De Rode Duivels, waar in staat om een ​​punt op hun bezoek aan Anfield Road, maar niet de eerste plaats op te slaan, die Manchester City ging weggerukt van hen die avond met een 4-1 overwinning tegen Aston Villa.

Op Etihad Stadium de Citizens gingen halftime met één doelpunt voorsprong dankzij Mario Balotelli, en in het begin van de tweede helft twee doelpunten toegevoegd via Adam Johnson en Vincent Kompany. Op 65 minuten kreeg Stephen Warnock de korting in het werk om de Villans terug in het spel te zetten, maar hun ambities werden begraven door James Milner slechts zes minuten later, toen hij tekende het vierde doelpunt van de avond en verzegeld de 4-1 overwinning.

Volgende zondag de burgers zullen hun nummer 1 te verdedigen tegen de Rode Duivels in de Manchester derby op Old Trafford. Een overwinning van Manchester United zou hen de eerste plaats in het klassement weer te geven, omdat ze 23 punten, één meer dan de 22 die Manchester City heeft momenteel zou bereiken.

Geen. 3 Chelsea kreeg Everton op zaterdag ook, in een spel waar een overwinning was erg belangrijk om op te blijven toevoegen druk om de teams uit Manchester bezetten de bovenste plaatsen.

Ondanks het feit dat het grootste deel van de eerste helft van het Toffess leed twee doelpunten van Daniel Sturridge en John Terry, waardoor de Blues om de controle over het spel in de tweede helft domineerden. Op 62 minuten toegevoegd Ramires nog één, waardoor de gastheren een comfortabel drie doel lood, die zou worden teruggebracht tot twee met 9 minuten te gaan, wanneer Apostolos Vellios scoorde de korting voor de bezoekers.

Robin Van Persie kwam te coachen Arsene Wenger &'; s te redden met twee doelpunten die toegestaan ​​Arsenal naar de derde wedstrijd van het seizoen tegen Sunderland winnen door met 2-1, en klim naar de tiende plaats van de Premier League met 10 punten. De slechte resultaten geleden in dit begin van het seizoen hebben de geruchten over de Franse coach &' voeden; s mogelijke exit van Emirates Stadium na 15 jaar de leiding, maar hij heeft er alle vertrouwen in het potentieel en de goede mentaliteit van zijn spelers om deze situatie te keren.

Newcastle 2 – Tottenham 2, Wet Bromwich 2 – Wolverhapton 0, Wigan 1 – Bolton 3, Stoke City 2 – Fulham 0, Queens Park 1 – Blackburn 1 en Norwich 3 – Swansea 1 afgerond speeldag 8 in de Premier League